Loading image...

SUP

Oppdag gledene med SUP

SUP er en forfriskende, spennende, og ikke minst morsom aktivitet for så å si alle. Så enten du er en helt fersk nybegynner innen vannsport, eller en mer erfaren padler, vil SUP-brett være noe du kan glede deg over å mestre. Derfor er det ikke rart at SUP, eller Stand Up Paddling, blir mer og mer populært over hele landet.

Produkter:24

SUP

Produkter:24

Med et SUP-brett får du en perfekt måte å utforske vannet på, enten det er på rolige innsjøer eller bølgende fjorder. Alt som kreves er litt øving og balanse, før du kan stå oppreist på brettet og nyte en fantastisk sikt over vannet. Dette gir en unik mulighet til å koble av fra hverdagens stress og virkelig oppleve naturen fra et nytt perspektiv. 

 

Stort utvalg SUP-brett hos Kajakk og Fritid

Du finner alt du trenger hos Kajakk og Fritid. Med et av Norges største utvalg av SUP padlebrett, årer og annet tilbehør til deg som vil komme i gang med SUP, vil du garantert finne noe du liker. Vi har brett som passer alle typer bruk med et stort utvalg all-round varianter fra Aqua Marina og SurPlus.

  • Enkelt og greit: Våre oppblåsbare SUP-brett er så brukervennlige som mulig. De er enkle å lagre, enkle å transportere, og enkle å pumpe opp når du kommer frem.
  • Stabilitet: Et allround-brett er overraskende robuste og stabile. Med litt øvelse finner du fint balansen og gli gjennom vannet med en herlig følelse av frihet.
  • Allsidighet: Stille vann eller bølgende sjø? SUP er den ideelle balansen mellom det stabile og smidige. Det gjør at du kan utforske og nyte vannet, enten du er nære land eller takler bølgene med stil.

 

En komplett startpakke for SUP

Våre SUP-pakker er den perfekte startpakken for alle som ønsker alt nødvendig utstyr fra dag én. Med hver pakke får du en effektiv pumpe for rask oppblåsing, en praktisk transportbag og en sikkerhetsline for trygg padling.

I tillegg inkluderer pakkene et reparasjonskit, styrefinne, en åre og bærehåndtak. Lastestrikker og festeringer for bagasje eller sete sikrer at du har alt nødvendig utstyr for en herlig dag på vannet.

 

Hvordan velge riktig SUP-brett

Å velge det riktige SUP-brettet kan virke vanskelig, men hos Kajakk og Fritid gjør vi det veldig enkelt. Vi har nemlig valgt å satse på allround SUP-brett. Med et allround-brett får du akkurat den opplevelsen du forventer, og det passer fint for alle. 

Disse er laget av slitesterk PVC-plast med interne fibre som binder topp- og bunnlagene sammen. Disse brettene er ekstremt praktiske for lagring og transport, og tilbyr god stabilitet og oppdrift. Det er noe av grunnen til at de er perfekte for nybegynnere og allsidig bruk.

 

Størrelse og oppdrift på SUP

Så, hva må du tenke på da? Først og fremst må du sørge for at brettet du velger er i riktig størrelse for din kroppstype. Et brett som passer til høyden og vekten din vil gjøre padlingen mer behagelig, sikker og effektiv. Feil størrelse kan påvirke brettets stabilitet og hvor lett du får kontroll på det. 

Størrelsen på et SUP-brett måles i fot og tommer. Når vi snakker bredde, måles det i tommer, og i fot når vi snakker lengde. Med volum snakker vi om brettets oppdrift. Valg av brettstørrelse bør tilpasses padlerens vekt for å sikre tilstrekkelig oppdrift og stabilitet.

 

Et SUP-brett som passer for deg

Også må du velge riktig farge. Selvfølgelig. Her er det bare deg selv som kan skrive fasiten, og hva du velger er helt opp til deg. Men med et stort utvalg og mange forskjellige farger, vil du garantert finne et SUP board som gjenspeiler den stemningen du er ute etter. 

 

Slik tar du vare på SUP-brettet ditt

Oppblåsbare SUP-brett er overraskende robuste, som betyr at du kan padle bekymringsfritt uansett hvor du er. Husk at riper og merker i brettet ikke er unormalt, og er å anse som vanlig slitasje. Det som kan bli et problem, er dersom du kommer borti skarpe steiner eller andre ting som skal lage hull i brettet. Vær derfor litt ekstra forsiktig når du er helt inntil land.

Hvis du vil lære mer om hvordan du skal vaske, oppbevare og reparere ditt SUP-brett, kan du lese om det i guiden vår om vedlikehold av SUP.

 

Utstyr for SUP

SUP-padling tilbyr en rekke valg når det gjelder brett og utstyr. Hver bretttype har sine egne spesifikasjoner som er tilpasset forskjellige behov og forhold.

  • Padleåre: Åren kan være fast eller justerbar i lengde. En justerbar åre er perfekt dersom den skal brukes av flere personer eller til flere typer bruk. En åre være ca. 20 cm lengre enn din høyde til bølger, og ca. 40-50 cm lengre til flatt vann. 
  • Redningsvest: Ifølge norsk lov må alle som bruker fritidsbåter under åtte meter, inkludert SUP-brett, ha på seg egnet flyteutstyr ved utendørs opphold når båten er i fart. Dette er et viktig sikkerhetstiltak for å forebygge ulykker.
  • Styrefinne: SUP-brett er utstyrt med styrefinne som hjelper til med å styre og stabilisere brettet. 

 

Slik blir du en racer på SUP

Når du begynner med Stand-Up Paddleboarding, start med å finne balansen nær brettets midtpunkt og praktiser først i rolig og grunt vann nær land. Stå med bred beinstilling og bøyde knær for å holde balansen. 

Husk å kle deg etter vanntemperaturen, bruk en passende flytevest, og velg en åre som er lengre enn høyden din. Effektive åretak starter foran på SUP-en og føres langs siden inntil de er bak føttene dine.

Les også vår komplette guide til Stand-Up Paddleboarding for nybegynnere.

 

SUP-brett er som skapt for norske vann

SUP gir deg en unik mulighet til å utforske innsjøer, elver, fjorder og kystlinjer mens du flyter stille over vannoverflaten, og gir deg perspektiver du ikke kan oppnå på noen annen måte. Hvis du er litt usikker på hva du og familien vil bruke brettet til, er allround SUP-brett et perfekt valg. 

Besøk Kajakk og Fritid i dag for å finne ditt SUP-brett, og gjør deg klar for uforglemmelige minner på vannet. La oss hjelpe deg til å ta det første padletaket mot en ny og spennende måte å utforske naturen på!