Vedlikehold av SUP

Loading image...

Over tid kan din SUP bli slitt, skrapet opp og møkkete. For å holde brettet i god stand og beholde det flotte utseende det har når det er nytt, er det viktig å vedlikeholde og ta vare din SUP.

Vask

Spesielt etter bruk i saltvann er det viktig å skylle av brettet godt med rent vann (Husk også å ta av finnen!).
Sørg for at møkk, sand og alt annet fjernes. Saltvann kan skape korrosjon i materialet og svekke sømmene over tid.

Ved grundig vask av din SUP er det viktig å bruke en mild og skånsom såpe. På EVA dekket er det viktig å skrubbe forsiktig så du ikke ødelegger sporet i dekket. Husk å skyll brettet grundig når du har vasket med såpe!

Når vasken er gjort, tørk av brettet. Bruk gjerne et gammelt håndkle eller lignende.

Ikke la det ligge i solen i mer enn maks 1 time!

 

Oppbevaring

For å forlenge levetiden på din SUP lengst mulig, anbefaler vi å pakke det vekk hvis du f.eks har brukt det en helg og ikke skal bruke det igjen før neste helg.

Når du har tatt ut luften av brettet og skal rulle det, ikke rull det for stramt, det skaper unødvendig skarpe bretter. Bruk den medfølgende sekken og pakk det bort.
Husk å ta av både finne og leash.
Oppbevar sekken innendørs og ikke i direkte sollys.

Dersom du velger å oppbevare din SUP oppblåst, er det viktig å finne et sted som ikke får direkte sollys og ikke blir for varmt. Helst skal brettet også opp fra bakken.

Husk å sjekke luftrykket før du drar ut og padler neste gang, da alle SUP vil kunne miste lufttrykk over tid.

 

Reparasjonstips

Riper og merker i brettet er ikke unormalt. Dette skaper sjelden noen problemer og er å anse som vanlig slitasje. Det som kan bli et problem, er dersom du kommer borti skarpe kanter eller andre ting som skal lage hull i brettet.

Hvis du får en flenge eller hull i brettet, er det viktig å ta seg god tid med reparasjonen av det.

1. For å finne ut hvor det lekker luft, kan du vaske brettet med mildt såpevann, et lite parti av gangen. Hvis du ser at det kommer bobler, så har du funnet en lekkasje

2. Ta ut luften av brettet og vask området grundig. La det så tørke helt. Du kan også bruke fint sandpapir for å gi limet bedre heft på PVC'en. 

3. Legg på et lag med lim over området og vent i 20 minutter. Gjenta dette en gang til slik at det er to lag med lim.

4. Ta en PVC lapp fra reparasjonskittet som fulgte med din SUP. Klipp det til i en rund form litt større enn området som har en lekkasje.

5. Ta lim på PVC lappen og legg den over området med lekkasje. Press ned i ca. 2 minutter, legg på noe tungt som f.eks en vekt eller lignende.

6. Vent i minst 24 timer før du blåser opp brettet igjen.

7. Når du har blåst opp brettet, vask igjen med mildt såpevann på området du har reparert for å forsikre deg om at det ikke lenger lekker luft.