Produkter:40

Kajakk

Produkter:40

Butikker med prøvemuligheter

I butikkene våre i Drammen, Tønsberg, Kristiansand og Stavanger kan du se og prøve produktene våre. Her får du også eksperthjelp fra noen av Norges beste på kajakk. Med personlig veiledning fra våre ansatte, får du tilgang på unik erfaring som sikrer at du får en kajakk du vil være fornøyd med i mange år fremover. 

 

Prøv kajakken i vårt testbasseng før du kjøper

I Drammen har vi også et eget testbasseng hvor du kan prøvesitte kajakken før du bestemmer deg. Det å kunne ta og føle på kajakken, og få en følelse av hvordan den er å sitte i, er en uvurderlig erfaring å ta med seg inn i kjøpet. Testbassenget gir en følelse av hvordan kajakken vil oppføre seg på vannet, som er spesielt nyttig for nybegynnere. Du kan teste forskjellige modeller og slik finne en kajakk som passer til din kropp og behov.

 

Din guide til den perfekte kajakk

Det kan være utfordrende å finne den perfekte kajakken, spesielt hvis du ikke er så kjent med de tekniske spesifikasjonene som hver kajakk har. Vi anbefaler at du først og fremst tenker over hvor du skal padle. Vil du padle i en innsjø, i havet eller en elv? Videre bør du vurdere materiale og vekt opp mot form og størrelse på kajakken. Dette vil påvirke hvor mye oppbevaringsplass du får, hvor enkel den er å manøvrere og selvfølgelig hvor mye den veier. 

 

For å hjelpe deg på vei med dette, har vi satt sammen en hendig guide for hvordan du skal velge riktig kajakk. Da blir det enklere for deg å gjøre et informert valg, og få mest mulig ut av kjøpet ditt. Vi har modeller for både barn og voksne, og for nybegynnere og erfarne padlere. Vi har selvsagt også en rekke forskjellige typer kajakker til ulike bruksområder. Hos Kajakk og Fritid finner du havkajakk, fiskekajakk, oppblåstbare packraft, rekreasjonskajakker og tandemkajakk (tomannskajakk).

 

Kajakkurs og opplæring

For å gi deg en best mulig start med din nye kajakk, tilbyr vi kurs i kajakk hvor du kan lære riktige teknikker. Instruktørene du får opplæring av har høyeste utdanning og sertifisering fra Norges padleforbund og kvalifiserer til våttkort.

 

På kursene får du hjelp til å lære deg alt fra god padleteknikk til viktig sikkerhet. Vi holder introduksjonskurs, grunnkurs, teknikkurs og rullekurs. Kurs holdes på idylliske Bygdøy sjøbad i Oslo, eller utenfor butikken vår i Drammen.

 

Se også vår guide for hvordan du kommer i gang med kajakk

 

Opplev naturen med kajakken

Å padle kajakk er en fantastisk måte å oppleve naturen på, for kajakken tar deg med gjennom naturens skjulte perler. Utforsk stille, innsjøer, spennende elveløp eller den mektige kystlinjen vår. Du glir lydløst over vannet og kjenner hvordan vinden forsiktig stryker over deg. Du ser vannet skifte farge under deg, og du legger merke til hvor mange lyder du kan høre. Du tar deg en pause, lar årene hvile på kajakken, og bare lytter til naturen. Det er hverdagsluksus!

 

Naturopplevelser året rundt

Våre kajakker er designet for å tåle alle årstider, som er perfekt når du bor i Norge, hvor du kan nyte padling både om sommeren og vinteren. Utforsk vakre innsjøer eller nyt de lange, lyse sommerdagene langs kysten. Nordisk klima byr på varierte padleopplevelser gjennom hele året, og med riktig utstyr til kajakken er du alltid forberedt på et nytt eventyr. Hvis du ønsker å padle med tørrdrakt, har vi selvsagt også en guide for hvordan du vedlikeholder den

 

Trening med kajakk

Kajakkpadling er en utmerket form for trening. Når du padler, jobber du nemlig med hele kroppen. Hvert tak med årene styrker armer, skuldre og rygg, mens kjernen din stabiliserer bevegelsene og hjelper deg med å holde balansen. Dette gir en helhetlig treningsøkt som trener både musklene og kondisjonen.

 

I motsetning til mange andre treningsformer, er padling skånsomt, og bevegelsene er naturlige og jevne. Dette gjør kajakkpadling til en ideell aktivitet for personer i alle aldre, også eldre. For de som ønsker fantastiske naturopplevelser i kombinasjon med treningsøkten, er en kajakk det perfekte treningsverktøyet.