Vinterpadling

Loading image...

Har du ambisjoner om å bli en helårspadler? Vinteren kan være den aller fineste årstiden for å være ute på vannet. Frostrøyk, stille vann og snø på trærne; en idyllisk og fredfull opplevelse. 

Med riktig bekledning og gode forberedelser, kan du med sikkerhet starte vinterpadlingen du også! Her kommer noen av våre tips for deg som ønsker å ta kajakken i bruk denne vintersesongen. 

 

Tørrdrakt

En god tørrdrakt er viktig sikkerhet når det skal padles i kjølige omgivelser. Du vet aldri hvordan reaksjonen blir dersom du skulle falle ut av kajakken i iskaldt vann. En god tørrdrakt vil i stor grad dempe sjokket man får av det kalde vannet. Med tette mansjetter i både hals og håndledd, holder vannet seg ute, og selv holder du deg god og tørr. Husk at tørrdrakten ikke er regnet som tilstrekkelig oppdrift, men at du alltid må ha på deg en vest i tillegg. Under tørrdrakten er lag-på-lag en god taktikk for påkledning. Kanskje en ulltrøye innerst med et fleece-lag over? Her gjelder det å bygge opp lag etter den aktuelle temperaturen.

Hos oss finner du tørrdrakt-modeller fra Palm av super kvalitet.