NY PÅ SUP?
Se våre beste tips til deg som skal i gang med stand up paddle

Hvordan pumpe opp et SUP-brett

Vi har laget en liten video som viser stegene for å pumpe opp et SUP-brett.

0

Finn balansen

Balansepunktet er normalt ved bærehåndtaket på midten av brettet. Start med å sitte eller stå på knærne før du prøver å stå oppreist. Når du føler deg tryggere og klar reis deg forsiktig opp. Det er lurt å stå med litt bred beinstilling og ha en liten knekk i knærne.

0

Hold deg i nærheten av land

Før du finner balansen skikkelig og blir trygg på brettet er det lurt å holde seg i nærheten av land og også på grunt vann. Skal du padle med barn er dette også en ekstra trygghet. Ikke legg ut på de lengste turene i starten, bruk heller SUP-en til lek og moro slik at du blir trygg. Er det varmt nok i vannet kan det også være en ide å øve på å falle av brette og komme seg opp igjen, dette øker selvtilliten.

0

Start i rolig vann

Både vind og båttrafikk kan gi godt med bølger. Til du er trygg på brettet og føler du har god balanse kan det være lurt å starte i rolig vann. Har du f.eks et skogsvann i nærheten kan dette være en flott plass å starte på, eller en rolig og bred elv du kjenner godt. Selv når du blir tryggere vil gjerne de fineste opplevelsene på SUP være nært land og i forholdsvis rolig vann. Da rekker man også å nyte naturen og ikke bare tenke på at en bølge skal velte deg overende.

0

Kle deg etter vanntemperaturen

Selv om været er varmt, kan likevel vannet være iskald. Pass på at du kler deg etter vanntemperaturen. I de kaldeste sesongene anbefales det å bruke tørrdrakt også med tanke på sikkerhet. Våtdrakt er også fint å bruke når man padler. Flytevest er påbudt når du padler SUP, da en SUP også klassifiseres som en fremkomstmiddel på lik linje med f.eks en kajakk.

0

Åretak

En SUP-åre skal være lenger enn høyden din. Det er også lurt å ikke velge en for tung åre, da man fort blir sliten i armene i starten. For å ta gode åretak begynner du langt fremme og inntil SUP-en, åren løftes når den er forbi føttene dine.