NorthZone Supreme Gul

NorthZone Supreme

Stabil og moro havkajakk

Varenr:102016
  • Allsidig havkajakk med senkekjøl
  • Lastekapasitet på 140 kg
  • Egenvekt på kun 28 kg

NorthZone kan havkajakker. Deres nye modell Supreme dekker et bredt spekter av padlere. Dette er en ny og stødig havkajakk designet for norske forhold. 

Den er 525 cm lang og 54 cm bred. Kajakken er smal, men en slak v-formet bunn i kombinasjon med rocker (bananform) og en markert knekkspant i skroget gjør kajakken trygg både på rolig vann og i bølger. Dekket foran cockpit er gjort smalere for å kunne padle mer energieffektivt. Skrogformen gjør den rask, lettpadlet, manøvrerbar og god i bølger uten at det går på bekostning av stabiliteten. Leveres med senkekjøl for å opprettholde god retningsstabilitet. 

Supreme er en gjennomtenkt og godt oppbygd modell. Den har en fullverdig dekksrigging for den kresne og 4 lasteluker. Den er laget i beste HDPE plastkvalitet i en 3-lags sandwichkonstruksjon. Dette gjør den til en av de aller stiveste, letteste og mest slitesterke kajakkene på markedet i sin klasse. Vekt kun 28 kg!   

For større personer NorthZone Supreme HV med akkurat de samme egenskapene, kun noe større i størrelse!

 

Anbefalt padlervekt: 50 - 95 kg

Maks lastevekt: 140 kg

Vekt: 28 kg

Lengde: 525 cm

Cockpitdimensjoner innside: 77 x 42 cm

 

Anbefalt spruttrekkstørrelse fra Palm er N5/R5

 

Deluxe pakke: + 2000,-
- NorthZone aluminiumsåre
- Palm Coniston nylon spruttrekk
- Palm Roam padlevest

Pro pakke: +2500,-
- NorthZone SCG glassfiber padleåre
- Palm Coniston nylon spruttrekk
- Palm Roam padlevest

Ekspert pakke: +4500,-
- NorthZone Classic Bentshaft Fullcarbon
- Palm Coniston nylon spruttrekk
- Palm Roam padlevest

 

NorthZone Supreme ble nylig testet i bladet Padling:

 

North Zone Supreme er en veldig god kajakk til prisen og utvilsomt et av de beste kjøp du kan gjøre av havkajakk i Norge. North Zone er husmerket til Kajakk og Fritid og selges i deres butikk.Kajakken er produsert i 3-lags plast.


Dette er North Zone Supreme-modellen.
Fin kvalitet på arbeidet
North Zone imponerer med kvaliteten på materialer og arbeid. Ikke at dette føles som en kajakk i aller øverste klasse. Det er likevel helt klart at Supreme gir et veldig godt kvalitetsintrykk og det er nesten ingen detaljer som er «dårlige» på denne kajakken.

Moderne kajakk
Supreme er en moderne, elegant og velproposjonert kajakk. Supreme HV ser overraskende lav og elegant ut sammenlignet med mange andre «HV» modeller på markedet. Litt volumiøs i sittebrønnpartiet, men ellers altså overraskende slank og elegant i utseendet.
Supreme har fått den fine stabilitetsfølelsen en god havkajakk skal ha! Riktignok ikke helt nybegynner-stabil, heller litt mer spennende, men absolutt slik at alle kan venne seg til den. Primærstabiliteten er noe leken uten å være vanskelig og sekundærstabiliteten er trygg og fin. Det spesielle er at den ikke har noe punkt der du stopper. Det er heller ikke noe punkt der du føler du velter. Du kan kante så langt du vil eller klarer og kajakken ligger like fint. Fasinerende!
Supreme i den vanlige varianten er noe mer krevende i sekundærstabiliteten, men dette er mest tydelig i stor sjø.

Vindnøytral og myk i sjøen
Typisk for plastkajakker går også Supreme mykt i sjøen. På tross av den flate bunnen har forskipet nok v-form til å skjære bølgene fint og kajakken er i det hele tatt en fryd å padle i bølger. En fin detalj er gode lårstøtter. Jeg har prøvd kajakken i vind opp til 10 m/s og den er ganske nøytral i aller retninger. Med det mener jeg at man fint kan padle den uten å bruke senkekjølen om man ikke er helt nybegynner. Senkekjølen er forøvrig svært effektiv og trengte ikke å senkes mye før den gav god effekt.
Redninger går fint takket være god stabilitet, relativt lavt bakdekk og stor sittebrønnsåpning.

Konklusjon på North Zone Supreme
I det store og hele er Supreme i begge størrelser fine havkajakker til en god pris. Jeg synes også at de har truffet med betegnelsen «en kajakk for norske forhold». De har romslige sittebrønner som jeg finner meg godt til rette i og som er lett å komme ut av. Det er ikke ofte jeg får skikkelig godfølelse i en plastkajakk, men disse kunne jeg godt brukt på en ukestur uten å savne min egen gromkajakk. Begge suprememodellene er noe mer livlige i stabiliteten enn Design Kayaks Unplugged, men mange vil også oppleve dem som mer engasjerende da du må jobbe litt mer med kroppen. De har også et høyere fartspotensiale, så om du skal padle litt lengre turer kan disse godt være det beste valget.

 

Les hele testen her

Produktinformasjon

Farge Gul
Kajakkpakke Kun kajakk
Lengde 525 cm
Bredde 54 cm
Cockpit 77x42 cm
Vekt 27 kg